Zdravý salát z červené řepy

Zdravý salát z červené řepy Zdravé saláty

Tento salát je skvělou volbou pro každého, kdo hledá chutný a výživný pokrm, který dodá tělu spoustu vitamínů a minerálů. Červená řepa je bohatá na železo, vlákninu a antioxidanty, které podporují zdraví srdce a celkové zdraví. Tento salát je ideální jako příloha nebo lehký hlavní chod.

Výživová hodnota

Na 100 g
Energie70 kcal
Bílkoviny2,1 g
Tuky0,4 g
Sacharidy16,5 g
– z toho cukry9,2 g
Vláknina2,8 g

Ingredience (na 4 porce)

  • 2 střední červené řepy (uvařené a nakrájené na kostičky)
  • 1/2 červené cibule (najemno nakrájené)
  • 1 jablko (nasekané na malé kousky)
  • 50 g kozího sýra (rozkrájeného na malé kousky)
  • 30 g vlašských ořechů (pokrájených na menší kousky)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce balzamikového octa
  • Sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
  • Čerstvá nasekaná petrželka na ozdobu

Postup krok za krokem

  1. Příprava surovin:
    Uvařte červenou řepu (pokud není již připravená), oloupejte ji a nakrájejte na malé kostičky. Omyjte jablko a nakrájejte na malé kousky. Červenou cibuli nakrájejte na tenké plátky.
  2. Sestavení salátu:
    V míse smíchejte nakrájenou řepu, jablko, červenou cibuli a kozí sýr. Přidejte nasekané vlašské ořechy pro extra chuť a křupavost.
  3. Dochucení:
    Přidejte olivový olej, balzamikový ocet, sůl a čerstvě mletý pepř. Vše důkladně promíchejte, aby se ingredience spojily a salát dostal rovnoměrnou chuť.
  4. Podávání:
    Salát přeneste na talíře a ozdobte čerstvou nasekanou petrželkou.

Tip navíc

Pokud chcete salát obohatit o více bílkovin, můžete přidat vařené čočky nebo hummus. Pro extra svěžest můžete do salátu přidat i trochu pomerančové šťávy.

Dobrou chuť!

Rate article