Tuňáková pomazánka

Zdravé občerstvení

Tuňáková pomazánka je skvělou volbou pro rychlý a zdravý snack. Je bohatá na bílkoviny díky tuňákovi a je ideální na chleba, toasty nebo jako dip. Navíc je velmi snadná na přípravu a chutná výborně!

Výživová hodnota | Na 100 g

Energie150 kcal
Bílkoviny20,0 g
Tuky6,0 g
Sacharidy2,0 g
– z toho cukry0,5 g
Vláknina1,0 g

Ingredience (na 2 porce)

  • 1 plechovka tuňáka ve vlastní šťávě (cca 150 g), scezená
  • 2 lžíce tvarohu (nebo veganský jogurt pro rostlinnou verzi)
  • 1 lžíce majonézy (volitelně)
  • 1 stroužek česneku, prolisovaný
  • 1/2 lžičky citronové šťávy
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Čerstvá petrželka na ozdobu (volitelné)

Postup krok za krokem

  • Příprava tuňáka:
    Otevřete plechovku s tuňákem, sceďte z něj přebytečnou šťávu a přendejte ho do misky.
  • Mixování:
    Přidejte tvaroh, majonézu (pokud používáte), prolisovaný česnek a citronovou šťávu. Vše důkladně promíchejte, aby se suroviny dobře spojily.
  • Dochucení:
    Pomazánku dochuťte solí a pepřem podle své chuti.
  • Servírování:
    Tuňákovou pomazánku podávejte na celozrnném chlebu, toastech nebo jako dip s čerstvou zeleninou.

Tip navíc

Pokud chcete pomazánku oživit, přidejte nakrájenou jarní cibulku nebo červenou papriku pro extra křupavost a chuť.

Rate article