Tuňáková pomazánka je skvělou volbou pro rychlý a zdravý snack. Je bohatá na bílkoviny díky tuňákovi a je ideální na chleba, toasty nebo jako dip. Navíc je velmi snadná na přípravu a chutná výborně!
Výživová hodnota | Na 100 g
Energie | 150 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,0 g |
Tuky | 6,0 g |
Sacharidy | 2,0 g |
– z toho cukry | 0,5 g |
Vláknina | 1,0 g |
Ingredience (na 2 porce)
- 1 plechovka tuňáka ve vlastní šťávě (cca 150 g), scezená
- 2 lžíce tvarohu (nebo veganský jogurt pro rostlinnou verzi)
- 1 lžíce majonézy (volitelně)
- 1 stroužek česneku, prolisovaný
- 1/2 lžičky citronové šťávy
- Sůl a pepř podle chuti
- Čerstvá petrželka na ozdobu (volitelné)
Postup krok za krokem
- Příprava tuňáka:
Otevřete plechovku s tuňákem, sceďte z něj přebytečnou šťávu a přendejte ho do misky. - Mixování:
Přidejte tvaroh, majonézu (pokud používáte), prolisovaný česnek a citronovou šťávu. Vše důkladně promíchejte, aby se suroviny dobře spojily. - Dochucení:
Pomazánku dochuťte solí a pepřem podle své chuti. - Servírování:
Tuňákovou pomazánku podávejte na celozrnném chlebu, toastech nebo jako dip s čerstvou zeleninou.
Tip navíc
Pokud chcete pomazánku oživit, přidejte nakrájenou jarní cibulku nebo červenou papriku pro extra křupavost a chuť.